Школске библиотеке

Српско библиофилско друштво са намером да повећа заинтересованост младе генерације за књигу, на свом сајту одвојило је посебан део за школске библиотеке где почиње прича о читању.

Овде ће се наћи основни подаци о библиотекама, књижном фонду, библиотекарима, као и о томе шта чита млада генерација.

БИБЛИОТЕКА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ"-БИВОЉЕ

bivolje-branko radicevic-2

ОШ „Бранко Радичевић" налази се у крушевачком насељу Бивоље, има 521 ученика, у централној школи и два подручна одељења. Библиотеку ОШ „Бранко Радичевић" од ове школске године води Тамара Милутиновић. Почевши од септембра унели су многобројне новине у свој рад. Библиотека поседује око 11000 књига, међу којима је значајан број књига намењен најмлађима, довољно лектире, али и новијих наслова намењених тинејџерском узрасту, које се најрадије позајмљују. Школска библиотека ради и у два подручна одељења школе „Бранко Радичевић", у Дедини и Макрешану, где ђаци такође могу позајмити неопходну литературу. Током године посећеност библиотеке расте, а највећи број позајмљених књига се бележи у фебруару и марту, када су прваци постали стални посетиоци наших просторија и највреднији читаоци.
Читалачка „значка" и „значкица".

Опширније...

БИБЛИОТЕКА ШКОЛЕ „РАДОВАН КОВАЧЕВИЋ-МАКСИМ" - ЛЕБАНЕ

maksim-lebane-3

ОШ "Радован Ковачевић-Максим" у Лебану постоји 127 година, има тренутно активних десет издвојених одељења са 670 ученика, 70 наставника и 30 помоћно-техничких радника.

Опширније...

БИБЛИОТЕКА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „КАРАЂОРЂЕ"- Г. МАТЕЈЕВАЦ

os-karadjordje-matejevac-2

Основна школа „Карађорђе" у Горњем Матејевцу код Ниша је основана далеке 1837. године још за време турске власти. Оснивање школе сматрано је веома важним успехом у буђењу народне свести. То је била једна од првих школа у неослобођеној Србији. Према летопису,школа је једно време радила у приватној кући попа Ђорђа Петровића јер је првобитна школска зграда уступљена манастиру Св. Јован. За време учитеља Милована Слепчевића покренута је акција за подизање нове школске зграде којој се народ одазвао. Од 1953-1990. год школа је носила назив „Борис Кидрич".

Опширније...

Ви сте овде: Почетак Школске библиотеке