БИБЛИОТЕКА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „МИТРОПОЛИТ МИХАИЛО" - СОКОБАЊА

mitropolit mihajlo sokobanja-3

Књига под називом „Народна књижевност" је прва књига која је давног 29. септембра 1972. године уведена у инвентарну књигу БИБЛИОТЕКЕ ОШ „Митрополит Михаило" .
Школа сваке године опредељује средства за набавку нових наслова али и предано и брижно чува књиге које су чиниле почетни фонд библиотеке. Тако је и књига „Народна књижевност" из 1972. и даље део библиотечког фонда, а најстарија књига „Руски језик" др М. Петањека из 1924 део изложбеног простора библиотеке.

Библиотека располаже фондом од 12.349 књига. Годишњим планом рада школе планирају се различите активности попут књижевних сусрета, обележавања важних датума, радионица, представљања најчитанијих наслова и стручне литературе, а све у циљу популаризације књига и читања. Акцијом „Читалачка значка" школа награђује ученике који су прочитали највећи број књига.

Поред прописане лектире најчитаније књиге су Роулингов „Хари Потер", „Цаца Фаца" са свим својим бубицама , за млађи узраст свe приче Џеронимо Стилтону.
Библиотеку воде наставница српског језика Светлана Благојевић и наставнице енглеског језика Драгана Ристић и Тања Николић.

 

Ви сте овде: Почетак Школске библиотеке БИБЛИОТЕКА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „МИТРОПОЛИТ МИХАИЛО" - СОКОБАЊА