БИБЛИОТЕКА ШКОЛЕ „ФИЛИП ФИЛИПОВИЋ" - ЧАЧАК

filip filipovic cacak 2

Библиотека Основне школе „Филип Филиповић" поседује 8150 књига. Књиге купују и добијају на поклон од разних дародаваца. Својом садржином књижни фонд у потпуности задовољава потребе ученика и наставника у образовном процесу. Библиотеку води Мила Бојовић, професор разредне наставе.

Фонд за наставнике садржи стручну литературу за наставне предмете, стручне приручнике, дела из педагогије и психологије, уџбенике и педагошку документацију. Ученицима су доступна дела из програма за српски језик и остале наставне предмете,научно-популарна литература, приручна литература, литература на страним језицима, дечји листови и часописи.

Библиотека је место јавног и културног живота наше школе. Кроз сарадњу са локалном средином организују предавања, трибине, радионице и презентације других школа . Наставници и стручни сарадници учествују у одабиру и набавци стручне литературе и приликом селекције радова за учешће на литерарним конкурсима. Поносни су на бројне књижевне вечери које су организоване у њиховој Библиотеци, као и на огледне и угледне часове својих колега.

Ученици увек могу добити помоћ приликом избора лектире, стручне литературе и белетристике.

Посебно су поносни на рад Библиотечке секције чији чланови свакодневно дају свој допринос унапређењу рада Библиотеке.

Најчитаније књиге фебруара 2014. су:

„Глас дивљине", Џек Лондон

„Ја као ти – ти као ја", Градимир Стојковић

„Хари Потер и ...", Џоан Роулинг

„Књига за Марка", Светлана Велмар Јанковић

Ви сте овде: Почетак Школске библиотеке БИБЛИОТЕКА ШКОЛЕ „ФИЛИП ФИЛИПОВИЋ" - ЧАЧАК