БИБЛИОТЕКА ШКОЛЕ "ВУК КАРАЏИЋ" ВЕЛИКИ ИЗВОР

vuk-karadzic-veliki-izvor4Школска библиотека ОШ "Вук Караџић" у Великом Извору је простор ведрих боја и опустајуће атмосфере. У библиотеци тренутно има 4239 књига које су релативно старијег издања па је потребно обогатити овај фонд новијим издањима. Обзиром на финансијске могућности то је доста тешко, али библиотека повремено на поклон добије коју књигу од ученика и других, а и сами наставници својим новчаним прилозима помогну куповину књига.

Деца радо посећују библиотеку , проводе време у њој, позајмљују књиге, учествују у средјивању простора библиотеке својим идејама и радовима (песмама, цртежима, плакатима, израдјеним предметима и украсима...).Кроз разне радионице и радом библиотечке секције обележавају значајне датуме и спроводе разне активности које су повезане увек, на одредјени начин, са књигом. Сами ученици израдјују чланске карте и обелезиваче за књиге на креативан начин које добија сваки нови члан библиотеке.
Ученици најрадије читају белетристику посебно тако сто препоручују књиге једни другима кроз разговоре или напишу утиске о књигама и препоруке на истакнутом месту у библиотеци. Најзаинтересованији ученици воде и Дневник читања. Највисе се чита у нижим разредима у којима су деца врло заинтересована за књигу па је потребно ту навику и задржати.

Ученици предлажу и дају идеје како би и и ста могли да се ради, шта да се чита, о чему да се разговара, којим темама да се баве укључујући књигу као основно средство
Једна од идеја, од следеће сколске године је да ученици заједно са библиотекаром, у сарадњи са наставницима у одабиру радова , направе" своју" библиотечку књигу у рукопису. Састојала би се од лепих песама, стихова, састава и илустрација ученика наше сколе који су настали кроз наставу и радом у библиотеци. Радови би били издвојени тематски, а корице и омот књиге би ученици направили на креативан начин. Такодје, књига би имала и свој назив који би дали сами ученици. Та књига би била" посебна" књига у библиотеци и стајала би на" посебном" месту. Ово би била једна од идеја са циљем да се промовисе библиотека заједницким радом на књизи која би донела свима посебно задовољство на крају.

Школски библиотекар је Сузана Цоцовић.

vuk-karadzic-veliki-izvor2vuk-karadzic-veliki-izvor3

Ви сте овде: Почетак Школске библиотеке БИБЛИОТЕКА ШКОЛЕ "ВУК КАРАЏИЋ" ВЕЛИКИ ИЗВОР