БИБЛИОТЕКА ОШ " БРАНКО РАДИЧЕВИЋ " - ПРИБОЈ

svetozar radic tekije

Библиотека ове школе броји укупно 21 807 примерака књига, односно 7953 наслова и спада у веће школске библиотеке. У ученичком фонду налази се 15 820 примерака , односно 7953 наслова , а наставничко – сараднички фонд поседује 6106 примерака, односно 6060 наслова. Располажу двема просторијама од по 60 м2 : једна служи као магацински простор, и у њој су смештене књиге које се ређе читају, а у другој просторији је фреквентнији део фонда, смештен у витрине и на полице са слободним приступом, као и пулт за издавање књига, радни сто са рачунаром и читаоница са двадесет и четири места. Библиотеку води Татјана Мановић Баковић, професор књижевности са завршеним библиотекарским смером, а послове књижничара обавља Биљана Дробњаковић, наставница српског језика. Обе имају пуно радно време у Библиотеци.

Билиотеку користи шест стотина ученика и четрдесет радника Школе. Читаоница је свакодневно пуна, и у њој ученици читају приручну литературу: атласе, речнике и енциклопедије општег и стручног типа, као и раскошнија издања бајки и биографија. Евиденцију о посетама ученика Читаоници водe редовно, као и табеле о читалачкој активности ученика и ученица током полугодишта и године, са истицањем и награђивањем највреднијих појединаца.

Редовно праве изложбе књига поводом пригодних датума и догађаја, држе часове у Библиотеци, организују квизове и сусрете са писцима. У свим активностима Билиотеке незаобилазни су и чланови Библиотечке секције, којих има укупно двадесет. Књиге набављају путем куповине и поклона. Најчитанији писци су Градимир Стојковић, Тоде Николетић, Енид Блајтон и Џоана Роулинг.

Ви сте овде: Почетак Школске библиотеке БИБЛИОТЕКА ОШ " БРАНКО РАДИЧЕВИЋ " - ПРИБОЈ