ШКОЛСКА БИБЛИОТЕКА ОШ „ЖИВАН МАРИЧИЋ" У ЖИЧИ

zivan maricic zica2

ОШ „Живан Маричић" у Жичи има 425 ученика. Много је ђака прошло кроз ову школу, већина њих воли да чита и чести су гости школске библиотеке. Школска библиотека је скромна и по квадратури и по броју наслова којима располаже.

zivan maricic zicaНа полицама има око 7000 књига. Издање којим се школа највише поноси јесте монографија школе у Жичи „Од манастирског училишта до савремене основне школе у Жичи". Највише књига школске библиотеке налази се у пасивном стању јер су застарели наслови и издања и данашњим интересовањима деце не одговарају у потпуности. Осим обавезне лектире, ученици највише воле да читају књиге о пустоловинама и занимљивим догађајима, о животу принцеза и чаробњака, загонетне приче и занимљиве приручнике. Нажалост, библиотека има само по 2-3 примерка из области дечијих интересовања.

Средства која општина издваја за снабдевање школских библиотека су незадовољавајућа и износе око 20 000,00 динара на годишњем нивоу.
Ипак, школа са својим вредним ученицима, учитељима и наставницима често учествује на разним конкурсима и такмичењима, тако да нас понекад обрадују скромним донацијама.

Планови школе јесу да се простор намењен за библиотеку прошири и модернизује новим ормарима, полицама и новим насловима.

Библиотеку води Сребра Пауновић, проф. руског језика.

Ви сте овде: Почетак Школске библиотеке ШКОЛСКА БИБЛИОТЕКА ОШ „ЖИВАН МАРИЧИЋ" У ЖИЧИ