ОСНОВНА ШКОЛА „БОШКО БУХА" ИВАЊЕ, ПРИЈЕПОЉЕ

bosko-buha-prijepolje

Основна школа „Бошко Буха" у Ивању код Пријепоља располаже са школском библиотеком још од 1963. године. У почетку је то био само орман са стотинак књига смештених у просторији зборнице. Свесни вредности књигаколектив ове школе је уз велике напоре, одрицање и ангажовање успео да стекне библиотеку овакву каква је данас. Ова библиотека данас је смештена у посебној просторији од 48 метара квадратних, са десет регала ѕа књиге и једним за уџбенике „позајмна библиотека". Књижни фонд је укупно 10320 груписаних по намени: Ученичка библиотека; Стручна литература; Белетристика; Педагошка литература; Завичајна библиотека; речници; часописи и друге публикације. Библиотека обслужује све ученике од предшколског узраста до осмог разреда; све наставно и остало особље школе као и бивше ученике и мештане.

Библиотеком руководи наставник српског језика Ћазим Кучевић. У склопу библиотеке ради: библиотекарска секција, литерарно-новинарска и рецитаторско драмска секција. Све ове секције својим радом остварују запажене резултате: учешће на конкурсима, јавним и другим манифестацијама, на такмичењима, приредбама, песничким вечерима у школи, другим школама и Књижевном клубу Пријепоље. Велики је број публикованих радова ученика у збиркама а у припреми је издавање збирке радова ученика литерарних, ликовних и других радова.

Библиотечки фонд се увећава куповином књига из средстава школе, чланарине, поклон књига и на остале начине. Библиотека има плодну сарадњу са Градском библиотеком Пријепоље, Домом културе Пријепоље, Градским музејом Пријепоље, Месном заједницом Ивање и школама из општине.

Ви сте овде: Почетак Школске библиотеке ОСНОВНА ШКОЛА „БОШКО БУХА" ИВАЊЕ, ПРИЈЕПОЉЕ