БИБЛИОТЕКА ШКОЛЕ „РАДЕ ДОДИЋ"-МИЛУТОВАЦ

rade-dodic-1

Основна школа „Раде Додић" у Милутовцу основана је давне 1859. године. Данас се матична школа налази у Милутовцу, али обухвата и истурена одељења у Пољни, Малој Дренови, Малој Сугубини, Риљцу и Божуревцу. Број ученика се све више смањује, па тако данас школу похађаju 292 ученика.

Школска библиотека се налази у матичној школи, али и истурена одељења поседују одређени број књига из школске лектире. Библиотеку чини једна просторија, нема посебног дела за читаоницу, али постоје клупе за ученике који овде радо уче за такмичења, обављају истраживачки рад на рачунару и заједно учествују у изради школских пројеката. Фонд библиотеке износи oкo 9000 књига. Фонд се увећава куповином наслова, поклонима донатора, али је последњих година приметан недостатак средстава за повећање нових наслова. Постоји велики број енциклопедија, али оно што је интересантно јесте се у библиотеци налази импозантан број уџбеника из свих предмета још из деведесетих година прошлог века.

rade-dodic-2Ученици воле да читају, али то претежно чине ученици у нижим разредима. Најрадије читају школску лектиру, а школа се може похвалити тиме да књига за лектиру увек има довољно. Такође се чита Хари Потер, Алиса у земљи чуда, песме Љубивоја Ршумовића, Добрице Ерића. Градимир Стојковић је и даље омиљени писац ученика, али због недостатка средстава, школа није у могућности да добави више његових књига. Ученици изражавају жељу за читањем тинејџерских књига, па наставници који раде у библиотеци често препоручују градску библиотеку „Јефимију " у Трстенику.

Библиотеку воде професори српског језика, енглеског језика и италијанског језика.

Ви сте овде: Почетак Школске библиотеке БИБЛИОТЕКА ШКОЛЕ „РАДЕ ДОДИЋ"-МИЛУТОВАЦ