БИБЛИОТЕКА ОШ „ИВО АНДРИЋ" ИЗ БУДИСАВЕ

ivo andric budisavaБудисава је мало место у Бачкој удаљено око 20 км од Новог Сада. У месту живи нешто мање од 4000 становника (већинско становништво су Срби, али има и око 30% Мађара). Садашња зграда школе изграђена је 1965. године и сасвим задовољава наше потребе. Од 2007. године као део школе изграђена је велика и модерна спортска хала. Учионице су добро опремљене и у свакој постоји интернет, рачунар или лаптоп са великим екраном на зиду. Настава се изводи на српском и мађарском језику. Школу похађа око 330 ученика.

Међутим, највећи проблем представља школска библиотека. Немају одговарајући простор за школску библиотеку. Тренутно се школска библиотека налази у скученом простору и то у старој школској згради (у школском дворишту). У таквим условима не могу обезбедити читаоницу за ученике, а не могу организовати ни било какве манифестације у библиотеци.

Директор школе од 2000. године је Горан Срдић, а у школској библиотеци са 40 % радног времена ради Драган Ђукић од 1992 (професор историје, али и књижничар по струци).

Библиотека има око 6500 књига. Скоро за сваког ученика имају по примерак лектире од 1. до 8. разреда и на српском и на мађарском језику. Ово су постигли континуираном и планском набавком од 1992. године. Књиге набављају углавном од школског динара, али је било и поклона од Школске управе и појединаца.

Ви сте овде: Почетак Школске библиотеке БИБЛИОТЕКА ОШ „ИВО АНДРИЋ" ИЗ БУДИСАВЕ