БИБЛИОТЕКА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ"-БИВОЉЕ

bivolje-branko radicevic-2

ОШ „Бранко Радичевић" налази се у крушевачком насељу Бивоље, има 521 ученика, у централној школи и два подручна одељења. Библиотеку ОШ „Бранко Радичевић" од ове школске године води Тамара Милутиновић. Почевши од септембра унели су многобројне новине у свој рад. Библиотека поседује око 11000 књига, међу којима је значајан број књига намењен најмлађима, довољно лектире, али и новијих наслова намењених тинејџерском узрасту, које се најрадије позајмљују. Школска библиотека ради и у два подручна одељења школе „Бранко Радичевић", у Дедини и Макрешану, где ђаци такође могу позајмити неопходну литературу. Током године посећеност библиотеке расте, а највећи број позајмљених књига се бележи у фебруару и марту, када су прваци постали стални посетиоци наших просторија и највреднији читаоци.
Читалачка „значка" и „значкица".

Како би се наши ученици заинтересовали и укључили у рад библиотеке, започели смо спровођење акције „Читалачка значкица". „Читалачка значкица" се додељује сваког месеца ученицима нижих разреда, и то највреднијима који бивају награђени као првопласирани, другопласирани или трећепласирани. „Значкица" је увек другачија и оригинална, различита за свако од три места. У рад библиотеке сада су активније укључени и ученици, који су заинтересовани да буду помоћ у раду, уређивању библиотеке и акцијама које библиотека спроводи. Библиотекарка у сарадњи са професорком српског језика, Снежаном Вујиновић, која води библиотекарску секцију спроводи још једну акцију, „Читалачка значка", значка која се додељује на крају школске године, на основу Читалачких дневника, које ученици исписују у току школске године, а по упутствима која су добили на почетку године.

bivolje-branko radicevic-1Акција библиотеке

Библиотекарка је у сарадњи са ученицима и колегама спровела неколико успешних акција као што су Дан девојчица, који је школа први пут обележила уоктобру 2013. године, потом припрема новогодишње журке, као и припрема честитки за 8. Март. Ученици се увек радо одазивају свим акцијама и својим креативним радом доприносе побољшању рада библиотеке. Ове године која је ове године је акција „Поклони књигу библиотеци" спроведена поводом дана школе, али је и проширена на издавачке куће, које су се радо одазвале акцији и донирале значајан број књига. Током априла у просторији школске библиотеке је одржана продајна изложба ИК „Лагуна", када је библиотека постала богатија за неколико њихових наслова.

Кутак на друштвеним мрежама

Како би библиотека била доступнија нашим ђацима, основана је и страница библиотеке на друштвеној мрежи Facebook, где библиотека бележи значајан број пратилаца. Страница која је покренута свакодневно информише ђаке, али и родитеље и наставнике, који је прате, о најважнијим истоијским догађајима који су се десили на тај дан. Такође, обавештава о новим насловима и акцијама које спроводи, као што су прикупљање дечје штампе и „Поклони књигу библиотеци".

bivolje-branko radicevic

Ви сте овде: Почетак Школске библиотеке БИБЛИОТЕКА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ"-БИВОЉЕ