Међу Србима на Космету

grupa stojancevЗахваљујући Српском Удружењу Ћирилица Београд из Београда, председник Српског библиофилског друштва Срђан Стојанчев боравио је 21.и 22. децембра 2013. године на Косову и Метохији.

Наиме, Српско Удружење Ћирилица из Београда је у Дому културе у Зубином Потоку, у амфитеатру Филозофског факултета у Косовској Митровици и Дому културе у Грачаници одржало трибине под насловом "Језик и писмо су снага народа".

Срђан Стојанчев, председник СБД, искористио је своје присуство на овим трибинама да поклони косметским библиотекама наша два издања - књигу проф. др Радослава Грујића "Духовни живот Срба у Војводини" и Срђана Стојанчева "Јован А. Дучић, Кнез српске поезије - 70 година од смрти".

Књиге је за библиотеку Дома културе "Стари Колашин" у Зубином Потоку примила в. д. директора Адријана Живановић. За Народну библиотеку у Грачаници и библиотеку Дома културе у Грачаници књиге је примила Снежана Алексић, референт за аматеризам, док је за библиотеку манастира Грачаница поклон предат дежурној монахињи ове српске светиње. Jедан примерак књигe остављен је и библиотеци Филозофског факултета у Косовској Митровици.

stojancev1stojancev2

По повратку из Грачанице учесници овог похода нису могли да не  посете споменик косовским јунацима на Газиместану који је ограђен жицом.

Снимци које је направио Срђан Стојанчев говоре више од сваке речи.

stojancev todorovstojancev gazimestanmagla

Ви сте овде: Почетак Актуелности Међу Србима на Космету