Школске библиотеке

БИБЛИОТЕКА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ"-БИВОЉЕ

bivolje-branko radicevic-2

ОШ „Бранко Радичевић" налази се у крушевачком насељу Бивоље, има 521 ученика, у централној школи и два подручна одељења. Библиотеку ОШ „Бранко Радичевић" од ове школске године води Тамара Милутиновић. Почевши од септембра унели су многобројне новине у свој рад. Библиотека поседује око 11000 књига, међу којима је значајан број књига намењен најмлађима, довољно лектире, али и новијих наслова намењених тинејџерском узрасту, које се најрадије позајмљују. Школска библиотека ради и у два подручна одељења школе „Бранко Радичевић", у Дедини и Макрешану, где ђаци такође могу позајмити неопходну литературу. Током године посећеност библиотеке расте, а највећи број позајмљених књига се бележи у фебруару и марту, када су прваци постали стални посетиоци наших просторија и највреднији читаоци.
Читалачка „значка" и „значкица".

Опширније: БИБЛИОТЕКА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ"-БИВОЉЕ

БИБЛИОТЕКА ШКОЛЕ „РАДОВАН КОВАЧЕВИЋ-МАКСИМ" - ЛЕБАНЕ

maksim-lebane-3

ОШ "Радован Ковачевић-Максим" у Лебану постоји 127 година, има тренутно активних десет издвојених одељења са 670 ученика, 70 наставника и 30 помоћно-техничких радника.

Опширније: БИБЛИОТЕКА ШКОЛЕ „РАДОВАН КОВАЧЕВИЋ-МАКСИМ" - ЛЕБАНЕ

БИБЛИОТЕКА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „КАРАЂОРЂЕ"- Г. МАТЕЈЕВАЦ

os-karadjordje-matejevac-2

Основна школа „Карађорђе" у Горњем Матејевцу код Ниша је основана далеке 1837. године још за време турске власти. Оснивање школе сматрано је веома важним успехом у буђењу народне свести. То је била једна од првих школа у неослобођеној Србији. Према летопису,школа је једно време радила у приватној кући попа Ђорђа Петровића јер је првобитна школска зграда уступљена манастиру Св. Јован. За време учитеља Милована Слепчевића покренута је акција за подизање нове школске зграде којој се народ одазвао. Од 1953-1990. год школа је носила назив „Борис Кидрич".

Опширније: БИБЛИОТЕКА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „КАРАЂОРЂЕ"- Г. МАТЕЈЕВАЦ

БИБЛИОТЕКА ШКОЛЕ „СВЕТИ САВА"-ВЛАДИЧИН ХАН

sveti-sava-vladicin-han-2

ШКОЛА

Основна школа "Свети Сава" у Владичином Хану почела је са родом 1. септембра 1995. године. Настала је поделом ОШ ''Бранко Радичевић''. Адреса школе: Улица Ђуре Јакшића б.б.

У школској 2013/14. години школу похађа 648 ученика смештених у 32 одељења. Од тог броја 21 одељење је у централној школи, а 11 су издвојена одељења.
Директор школе је мр Драган Димитријевић.

Опширније: БИБЛИОТЕКА ШКОЛЕ „СВЕТИ САВА"-ВЛАДИЧИН ХАН

БИБЛИОТЕКА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ" У БРЕСТОВЦУ

Основна школа „Бранко Радичевић" у Брестовцу је једна од најстаријих васпитно-образовних установа на подручју Лесковца. Њени почеци се везују за 1888. годину, када је формирана прва школа и била је смештена у конаку цркве у оближњем Кутлешу.

Прва школска зграда у Брестовцу је подигнута 1902. године, а први учитељи у тој школи били су Ћирило и Драга Јанковић. Од тада тече богата историја школе у Брестовцу. Средином 1958. године, школи у Брестовцу су Одлуком Народног одбора Општине Брестовац (Одлука бр. 01-1865/1 од 12.07.1958.), припојена четвороразредна одељења у Липовици, Кутлешу, Шарлинцу, Међи и Доњем Бријању.

Опширније: БИБЛИОТЕКА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ" У БРЕСТОВЦУ

Ви сте овде: Почетак Представљамо вам Школске библиотеке