Биографије

Иван Ж Лазаревић

Ivan_LazarevicИван Ж. Лазаревић, председник

Рођен 1953. године у Београду где је завршио основну школу, гимназију и Економски факултет.

Радио је у многим установама и организацијама. Био је и директор представништва некадашње Београдске банке у Триполију (Либија).
Колекционарством је почео да се бави као дечак, чији је ујак Миливоје Урошевић један од оснивача Српског нумизматичког друштва 1956. године.

Добио је награду СНД за допринос развоју нумизматике у Србији.

Поред струке, библиофилије и нумизматике, бави се и писањем. Објавио је шест књига: "Смртна казна кроз историју-историја погубљивања"(2007), "Проституција кроз векове - прича о најстаријем занату на свету"(2011), "Директорски бонтон - пословна култура за оне који управљају људима и догађајима"(2012), „Мала црвена књига о новцу, човеку и држави“ (2013), „Руководна култура и јавни наступ“ (2014. прво издање), „Од устаничке до краја династичке Србије“ (2016), „Руководна култура и јавни наступ (2016. друго издање). У припреми за издавање је књига „Занимљива нумизматика&како и зашто је настао новац“!

Заједно са својим школским другом Срђаном Стојанчевим био је идејни покретач и оснивач Српског библиофилског друштва и члан Управног одбора у првом сазиву.

Контакт...

Срђан В Стојанчев

Srdjan_StojancevРођен у Београду 1952. године, по оцу Војвођанин, по мајци пореклом са Косова и Метохије. Основну школу и гимназију завршио је у Београду.

Студирао је археологију на Философском факултету, а радио је и као музички сарадник на РТВ Београд до 1976. године. Затим је радио као новинар у неколико редакција - Практична жена, затим научни магазин Галаксија, па онда Дуга, из које одлази 2001. године и од тада је слободни новинар. Објављивао је чланке у многим часописима.

Библиофилијом је почео да се бави 1967. године, када постаје страствени скупљач, проучавалац а затим и врсни познавалац старе и антикварне књиге и периодике, а нарочито српских издања.

Заједно са својим школским другом Иваном Лазаревићем идејни је покретач и оснивач Српског библиофилског друштва и његов први председник.

Контакт...

Сава С. Тодоров

sava-todorov
Рођен 1947. године у Оџацима. Основну школу је завршио у Бајмоку, средњу школу и Економски факултет у Суботици.

Од 1973. запослен је у издавачко-штампарско-књижарској организацији "Савремена администрација" - Београд, у пословној јединици у Новом Саду. Од 1986. године ради у БИГЗ-у, у пословној јединици за Војводину, као руководилац пословнице.

Још од студентских дана активан у многим друштвеним организацијама и удружењима : члан Савета економског факултета,  члан председништва Савеза студената Војводине, члан републичког савеза студената, главни и одговорни уредник подредакције у Суботици и уредника и члана редакције листа Савеза студената Новосадрског универзитета "Индекс".

Један је од оснивача и члан управног одбора удружења пословних људи "БОНС", члан је Матице Српске, укључен у рад Новосадског клуба, члан и оснивач Друштва љубитеља стена, минерала, фосила и драгог камења "Гео-Пан", члан управног одбора Удружења за заштиту ћирилице "Ћирилица", члан Друштва српско-украјинског пријатељства, један од чланова управног одбора Српског библиофилског друштва, председник, иницијатор и оснивач Друштва колексионара и љубитеља старина "Српска Атина", кум Кола српских сестара.

Посебно је ангажован на организацији хуманитарних колонија, аукција, и сајамских манифестација, уз учешће школе "др Милан Петровић, Завода за децу и омладину у Ветернику, како за њихове потребе, тако и за помоћ многим угроженим популацијама.

Са супругом је оснивач и власник антикваријата и галерије "Ортодокс".

Ви сте овде: Почетак Управни одбор СБД